🌹🍃🍂Фиксирана цена за доставка до офис 4.99лв.За поръчки над 200 лв. доставката до офис е безплатна. Само за поръчки направени през сайта.
 

Azalia jap. Kermesina Rosea

  • 10.00 лв.

Добави в любими

Сравни продукт

Наличност: В наличност

Модел: AZ001

 Японските азалии са много популярни в нашите градини. В своята родина те достигат доста големи размери, докато при нас са доста по- малки. Това са храсти, лесни за поддръжка, които цъфтят от края на април до края на май.

Kermesina Rosea би заинтригувала всеки с прекрасните си розови цветове, обкантени с бяло. Расте бавно, като оформя компактен храст. Възможна е появата на чисто розови цветове, без бял ръб, но това не може да се прогнозира, или да му се повлияе. Листата са малки- 2-3 см, тъмнозелени , с яйцевидна форма Ако растението е на завет, листата може да останат на храста дори и през зимата. При отглеждане на пълно слънце, растението може да изгуби част от листната маса, която отново се възобновява след цъфтеж. Японските азалии може да бъдат подрязвани и оформяни в началото на месец юни. Ако подрязвате растенията, не използвайте торове, които повишават скоростта на растеж, защото растежът на новите клонки, ще развали желаната форма. Растенията се нуждаят от лека пропусклива почва, с киселинен състав. Добре е да се използва мулч, който задържа влагата. Използвайте торове за рододендрони и азалии или за ерикоидни растения. Най-добре е почвата да е смес от1/3 торф, 1/3 листна форма или компост без варовик и 1/3 от местната почва, взета от дупката на засаждане. Азалиите имат плитки корени , затова не ги засаждайте прекалено дълбоко. Растенията са издържливи на температури до -29 градуса .

Коментари

Няма мнения за този продукт.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение