🌹🍃🍂Фиксирана цена за доставка до офис 4.99лв.За поръчки над 200 лв. доставката до офис е безплатна. Само за поръчки направени през сайта.
 
Ягоди Сорт "Buddy"

Ягоди Сорт "Buddy"

Прочитания: 2248 Коментари: 0

 Сортът Buddy е най-новатo предложение от  семейството на английските ягоди, даващи плодове целогодишно(От началото на месец Юни до началото на първите слани през месц Октомври). Той притежава отлични характеристики, свързани с продължителността на  добива, устойчивост на болести и вредители и не на последно място великолепен и завладяващ сетивата аромат, който ни предоставя този нов за България сорт . До  момента  се акцентираше предимно и най-вече на  висока добивност и дълъг живот като за сметка на това на втори план биваше оставян един от най-важните компоненти, който прави плодът така неустоим, а именно неговия  аромат и вкус, което само по себе си е предпоставка за бързото разпространение на сорта  в цяла Европа. Развитието на Buddy бележи промяна в начина, по който целогодишните сортове ягоди са били отглеждани през последното десетилетие.

Добивът на Buddy започва през началото на месец Юни, точно като един от неговите родители Diamante, и дарява плодове до края на октомври. Забележителното е, че при този сорт добивът  е постоянна величина, т.е. двата сезонна на цъфтене са толкова близо един до друг, което само по себе си е предпоставка за  отличен и обилен резултат.За потребителя е доста трудно да се ориентира в „морето” от сортове ягоди, които се предлагат на пазара ни.

Какво отличава Buddy? Преди всичко трябва да споменем основната характеристика на този сорт, а именно изключително сладкия вкус, който той ни предоставя, резултат от дългогодишната програма на East Malling в Кент  за развиване на сортове, подходящи за постоянно променящият се климат, на който всички сме свидетели. Buddy осигурява големи,  силно ароматни плодове с завладяващи вкусови качества, независимо от температурните амплитуди.  В наши дни производителите на ягоди са свидетели на обратно пропорционалната връзка между изключително висока добивност от една страна и бедни на аромат и вкусови качества плодове от друга. Много от потребителите пренебрегват този факт, но все повече нараства броя на хората, които водят здравословен начин на живот. Именно тук е уникалността на Buddy ягодите, които са естествено сладки и ароматни и които не се нуждаят от подсладители и добавки.( Двете най-големи предимства на Buddy ягоди са, че нивото Бриксе (Сладостта на ягодите се измерва по скала, известна като "Брикс") 10% + и също толкова важно, цифрата се поддържа през целия периod на прибиране на реколтата.)

Buddy е от сортовете ягоди,  предлагаща отлична трайност на плодовете след беритба. Той притежава големи, лъскави червени плодове, чиято кожа се характеризира с  отлична якост, което е предпоставка и за по-дълъг живот и запазване на добрият вид на плода.

Напиши коментар