Градински център Оакплантс работи само с предварителна уговорка. Телефон за контакт: 0886005226
 

Калмия

Растежа на Калмията и неговите култивирани хибриди е бавен, типично за този вид и се нуждае от подрязване, за да се увеличи разпространението му. Всички хибриди на Калмия изискват по-леко торене (солеността на почвения разтвор не трябва да надвишава 0.4 mS). Субстратът винаги трябва да е видимо сух преди напояването. Растението предпочита, кисела почва (рН <5,5).Поради някои трудности при разпространението, те принадлежат към растенията, които най-рядко се намират в разсадници и градини. Kalmia latifolia несправедливо се счита за растение, което трудно се култивира, а то просто изисква повече търпение и точност, докато се наторява и полива.

Този вид растение предпочита сухи, кисели и не толкова тежки почви. Толерантни са към условията на суша, но най-добре са, когато почвите се поддържат мокри, но не влажни.Поливането е необходимо само, когато растенията са млади или по време на продължителна суша.

Що се отнася до резитбата – Калмия лесно може да бъде подрязана. Най-доброто време е началото на пролетта, преди началото на растежа. Едно добре подрязано растение ще получи по-плътни и компактен начин на растеж. Засаждането му е доста лесно, когато почвата е добре изцедена и киселинна. Ако почвата е твърде бедна, може да се добави хумус. Структурата на почвата може да се подобри чрез добавяне на борова кора или дървени стърготини. Корените не харесват стагнацията на водата. Трябва да се направи добър дренаж преди засаждането. Ако това е твърде трудно, може да бъде покрит със смес от мулчиращ материал. Почвата трябва да бъде разорана, за да се получи добра връзка с покриващия материал.

Когато се засаждат или трансплантират, Калмията никога не бива да бъде държано над коренището. Това може да причини щети в короната на корена. По-добре е да се държи растението директно на кореновата топка.

Kalmia latifolia Ginkona
25.00 лв.

Първият сорт "Калмия" с цветя до почти 4 см, значително по-големи от по-ранните. Розови цветни пъпки..

Купи
Kalmia latifolia Ideal
25.00 лв.

Расте високо, със зелени литорасти, покрити с червеникави линии. Матови зелени, широко елипсовидни, ..

Купи
Kalmia latifolia Kaleidoscope
25.00 лв.

Развива тъмни червени пъпки, които се отварят към леко по-светли цветя, с диаметър до 2 см, тъмно из..

Купи
Kalmia latifolia Kardinal
25.00 лв.

Растението е с тъмнозелени листа. Пъпки в червен цвят, розово отвътре. До 140 цветя в съцветие...

Купи
Kalmia latifolia Pinkobello
25.00 лв.

Има свободен кълбовиден начин на растеж. Неговите млади литорасти са червени на цвят. Развиват малин..

Купи
Kalmia latifolia Radiata
25.00 лв.

Има лъскави, зелени, елипсовидни листа с бледорозови или бели цветчета в пъпки, които стават бели, к..

Купи
Kalmia latifolia Tofka
25.00 лв.

Нов сорт с необичайна форма на цветовете. Цветни пъпки, розови, понякога бледо розови, до 250 в съцв..

Купи
Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)